Asiakastarina: Lagerblad Foods Oy

Kun elintarvikealan yritys haluaa laajentaa toimintaansa isosti, hyvän taustatyön tekeminen laitteistosta korostuu. Näin oli myös Lagerblad Foods Oy:n kohdalla, joka halusi laajentaa toimintaansa toisella paistolinjalla.
Prosessia helpottaa, kun kumppanina konehankinnoissa on tekijä, joka haluaa varmistaa, että ratkaisu on yritykselle kuin nakutettu. Nyt tuotantopäällikkö Miika Salonen kertoo, miksi Provitek on yhteistyökumppanina paljon enemmän kuin pelkkä konekauppias:
Lagerblad Foods Oy yrityksenä
Lagerblad Foods Oy on kokkien perustama yritys, jolle korkea laatu ja paras makuelämys on ollut aina ensisijaista. Vuodesta 1998 yritys on valmistanut herkullista ruokaa pääasiassa hotelli- ja ravintola-alalle perinteitä vaalien.
“Meidän syvin oleminen on se, että autamme ravintoloita ja toimitamme heille laadukkaita ja maukkaita tuotteita. Maku on aina meille se ykkösasia,” kuvailee Miika.
Miika on ollut Lagerblad Foodsin menossa mukana vuodesta 2006. Tuotantopäällikkönä hän on tehnyt vuosien saatossa monenlaista ja vastaa muun muassa tuotannon laajennuksesta ja siihen liittyvistä konehankinnoista.
“Vaakakupissa painaa maku ja aitous.”
Lagerblad Foodsin ja Provitekin yhteistyö on jatkunut pitkään alkaen jo ennen kuin Miika tuli taloon. Kun Lagerblad Foods halusi laajentaa toimintaansa toisella paistolinjalla, jossa paistettaisiin kypsiä pakasteita, asia tuli puheeksi Provitekin väen kanssa.
“Halusimme suuremman kapasiteetin ja paremman ajoajan, mutta se, millä tavalla saavutamme nämä päämäärät on meille tärkeää. Vaakakupissa painaa maku ja aitous,” Miika kuvailee tavoitteita.
Provitek ehdotti ratkaisuksi valurautaista paistolinjaa, josta Lagerblad Foodsin väki innostui. Kyseisessä paistolinjassa paistotulos on ainutlaatuinen maun ja suutuntuman osalta. Lopputulos on kuin ammattikokin paistama – mutta teollisessa mittakaavassa.
Huolellinen taustatyö vei Norjaan ja Saksaan
Suurta laajennusta tehdessä taustatyö suoritetaan pedantisti. Kokonaisen paistolinjan hankkiminen on prosessina pitkä ja vaatii esimerkiksi paljon laatutestaamista. Onneksi Provitek oli mukana tukemassa päätöksentekoprosessissa:
“Kävimme yhdessä Norjassa tutustumassa tehtaaseen, jossa linjasto oli käytössä. Matkasimme vielä Saksaankin vierailemaan itse valmistajalla, jossa pääsimme testaamaan laitetta. Pääsimme aidosti näkemään, miten paistolinja toimii,” muistelee Miika.
Pian Lagerblad Foods vakuuttui siitä, että Provitekin ehdottama, Suomen markkinoilla uniikki valurautainen paistolinja oli juuri se, mitä he laajennukselleen etsivät.
“Kaikki tietävät, että valurautapannu on ainutlaatuinen. Ne ovat harvinaisuus Suomessa. Meille tärkeää on tuotteiden maku ja aitous, joten valurautainen linjasto sopii meidän tekemiseen,” sanoo Miika.
“Todellista halukkuutta löytää oikeat, räätälöidyt ratkaisut.”
Kaiken kaikkiaan valurautainen paistolinja ylitti odotukset. Miika kokee, että ratkaisu tukee Lagerblad Foodsin tekemistä ja tuo tuotteisiin heille ominaista aitoutta. Yritys oli niin tyytyväinen ratkaisuun, että he hankkivat toisen samanlaisen paistolinjan Provitekilta pari vuotta myöhemmin.
“Olemme tehneet isoja investointeja Provitekin kanssa. Se kertoo paljon. Luottamusta löytyy molemmin puolin,” Miika painottaa.
Miika kokee, että yhteistyö on sujunut Provitekin kanssa loistavasti, ja he ovat olleet tukena läpi koko konehankintaprosessin:
“Toimittajana Provitek on erittäin palvelualtis. He eivät ole vain konekauppias tai maahantuoja, vaan heillä on todellista halukkuutta löytää oikeat, räätälöidyt ratkaisut.”