EI SAVUA ILMAN TULTA – AJATUKSIA MESSUJEN JÄLKEEN
Elintarvikealan kaksi suurinta ja kauneinta messua Euroopassa, IFFA Frankfurt https://iffa.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html ja Anuga foodtec Köln https://www.anugafoodtec.com/trade-fair/anuga-foodtec/
ovat jälleen takanpäin. Lähes kahden vuoden koronatauon jälkeen oli hienoa tavata taas päämiehiä ja asiakkaita ihan kasvotusten! Siinä vaihdettiin niin yritys- kuin perhekuulumisetkin, istuttiin, keskusteltiin ja käytiin läpi alan kuulumisia.
Messujärjestäjien osalta kahden suuren tapahtuman järjestäminen aivan peräjälkeen söi kävijämääriä, eikä maailmantilanne sodan ja sulkujen osalta varmasti auttanut asiassa. Toisaalta yhteiset rakentavat keskustelut alan tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä paikkasivat varmasti osallistujien osalta tilannetta. Haasteista – hintojen nousu, komponenttipula ja pidentyneet toimitusajat – huolimatta elintarvikeala on kiinnostava ja alati kehittyvä, tärkeä osa meidän jokaisen arkipäivää.
No entä se asiasisältö? Oliko messuilla jotain uutta? Mitä jäi käteen?
Tänä päivänä kaikki merkittävimmät uutuudet lanseerataan verkossa jo hyvän aikaa ennen messuja, mutta messut tarjoavat mainion alustan esitellä tuotteita ja ratkaisuja kasvotusten ja kertoa niistä tarkemmin.
Ehdottomasti yksi merkittävimmistä uutuuksista löytyi sveitsiläisen E&B Smoken osastolta, nimittäin ION Smoke. Onko mahdollista saada perinteisestä leppäsavustuksesta puhdasta? Ilman pienhiukkaspäästöjä ja pah-yhdisteitä, makua menettämättä? Luontoa säästäen ja laitteistojen puhtaus huomioiden?
On.
Lisää aiheesta täältä https://ebsmoke.com/ionsmoke/
Tiedustelut: johannes.somersalmi@provitek.fi
Seuraavassa blogissa paneudumme tarkemmin hygieniaan ja siihen, miten sitä voi kustannustehokkaasti elintarviketeollisuudessakin parantaa.